onsdag, april 03, 2013

VARIATION og noget godt ved frosten

Noget af det jeg savner herhjemme er variation i gåturene. Det kan jeg gøre i rigeligt mål oppe ved sommerhuset. I går begyndte jeg så at trave ud ad vejen, da jeg besluttede mig for at gå hjem over markerne. Det kan jeg normalt ikke ved den her tid, marken er tit blød, og det kræver gummistøvler.Godt nok har jeg nogle gode gummistøvler, men en 5 km gåtur egner de sig ikke til. Frosten gør, at jeg kunne gå uden problemer ud over markerne med min travesko, så sådan blev turen. Først gik jeg gennem den fredede del af højmosen, dernæst skulle jeg gå langs den store hovedvej gennem mosen.

P1050532

Da jeg kunne kigge hjem i fuglelinje, hoppede jeg over grøften og gik ud på marken. Sommertiden gjorde, at jeg havde lyset med mig hele tiden. Aftensolen malede stubmarkerne smukke og gyldne.

P1050536

Langt nede på marken kunne jeg se, hvor der var blevet drænet, jorden lå i store knolde. Pludselig sprang 5 af knoldene, det var rådyr, som hvilede sig i aftenskumringen. Nu kom jeg til jagtbroen over grøften. Uagtet at der ikke er langt ned, så får jeg altid kriller i maven, når jeg skal passere den, så det foregik med varsomme skridt.

P1050543

P1050544

 

 

 

 

 

 

 

Nu var jeg kommet til den lille skov, og jeg vidste, at for enden af den ligger foderpladsen, hvor landmanden hele vinteren har læsset foderkartofler og roer af til rådyrene. Først sprang der et rådyr ud fra skoven, og da jeg kom nærmere foderpladsen, sprang der 5 mere.

P1050545

For enden af foderpladsen dukker den lille sø op, og bagved den ligger den lille majsmark, som også er tag-selv-bord til fasaner og råvildt. Her sprang der yderligere 5 rådyr, så jeg fik da rigtig forstyrret dem i aftenstunden, jeg håber, de fandt på plads igen, da jeg var gået forbi. Hjemme kunne jeg konstatere, at jeg var nået op på 5 km, og benene har været ømme i dag af det ujævne terræn.

P1050546

P1050529

Hvad med dig? Har du et yndlingsområde, hvis du skal gå tur?

15 kommentarer:

 1. Hvor er der smukt.
  Jeg kan godt lide at gå i skovene omkring Aarhus. Både Risskov og Marselisborg Skovene ligger så smukt ned til vandet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg har kørt gennem Marselisborg skoven på motorcykel, det er et skønt område :-)

   Slet
 2. Så er frosten da god for noget ... det må være dejligt at kunne få lidt variation i den daglige løberutine og få set både levende knolde og alle mulige andre ting :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg elsker at gå langs markerne, der sker mere der end på vejen :-) Her gjorde frosten gavn, men jeg vil alligevel hellere have plusgrader og varme.

   Slet
 3. Ja frosten giver nogen anderledes muligheder for at færdes. Jeg nyder det, så længe det varer. Snart kommer frøerne, og så holder jeg mig langt væk fra vådområderne:-)
  Dit forrige indlæg om nattevandringen i kendte omgivelser - det var bare for sjovt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, uf hoppende frøer, som man kan træde på, jeg kan godt forstå du holder dig væk :-)
   Og jeg griner stadig af hvordan jeg syntes at fornemmelsen af at stå på noget blødt var klamt, og så var det bare mit gulvtæppe ;-)

   Slet
 4. Tak for turen ;-) Spændende med alle de dyr, du møder. De nyder godt af at blive fodret. Jeg har fine muligheder for variation ved skov og søer, men har en yndlingstur, der går gennem skoven og kolonihaverne ned til havnen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Betty :-) Ja du må have mange muligheder for gåture, af og til har vi drømt om at vores pensionistliv skulle foregå ved Silkeborg Søerne.

   Slet
 5. Dejlige billeder - kolde og klare :-)

  SvarSlet
 6. Du har virkelig gode muligheder for at gå tur - godt du nyder det og hvor er det dejligt at høre, at I fordrer vildtet. Det vil komme jer til megen gavn.

  Det bedste gå tur sted jeg har er rundt om Damhussøen og der går jeg gerne i foråret med kameraet om halsen. Jeg har gået den tur 100 gange, men jeg bliver alligevel ved at se noget nyt. Jeg ville ønske jeg boede tættere på noget natur, men så kunne jeg ikke stadig kun have 10 km. til arbejde. Man må jo vælge...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, når vi er i hovedstaden,nyder vi at gå omkring søerne. og der er altid noget spændende at kigge i gaderne på vej til søerne :-) Og det er dejligt at du stadig finder nye ting at se på den faste rute

   Slet
 7. Jeg går tur i skovene her omkring. Det er jo små skove og de fleste er plantet af de forskellige lods ejere, så det er ikke så nemt at blive væk. Jeg følger også mest vejene, der er terrænet mest jævnt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ulla, du bor i et skønt område, dejligt at der mange små skove, du kan gå tur i :-)

   Slet
 8. Ømheden er jo af den "gode slags", hvor du kender årsagen :-)
  Og variationen i underlag skulle jo være god for vores krop.
  Jeg har flere yndlingsture, og da jeg bor lige op ad Rude Skov, må den nok tage prisen som yndlingsområdet. Det er meget svært at gå en kedelig tur der.

  SvarSlet