søndag, april 28, 2013

SØNDAGSSTART

Landmanden gik i seng klokken seks, da jeg stod op. Han havde nu sovet inde i sin gode stol i stuen, men der var boksning, så indimellem havde han været vågen for at se en god kamp. Udenfor var der rimfrost på græsset, mit mobilkamera har ikke helt kunnet fange det. Der var fuglesang, og solen skinnede i al sin pragt. Mens jeg løb, tænkte jeg på, hvor skønt det var, at det jeg sidste forår havde forestillet mig, drømt om, tænkt på eller med andre ord visualiseret, det er nu virkelighed. Jeg er løber, jeg skal ikke argumentere i flere timer med mig selv om det gode og sjove i at løbe. Jeg løber bare.

20130428_061607

Da jeg kom hjem, dækkede jeg bord, smed boller fra fryseren i ovnen, kogte æg og bryggede te. Så var landmanden klar til en fridag, en af naboerne herude var i gang med at sprede gødning og havde en medarbejder til at så korn, da jeg løb. Det sker ikke her, søndag er som udgangspunkt fridag. Den eneste søndag, hvor medarbejderne arbejder her, kan være den søndag midt i kornhøsten. Det var noget andet, da vi havde grise, dyr og mennesker skal passes, og de skal passes godt. Vi skal nok nå det, der skal nås, og Gud var klog, da han proklamerede en fridag om ugen til at hvile og finde ny energi til hverdagen. Og som jeg før har skrevet, så minder landmanden mig jævnligt om, at alle andre fridage og helligdage er noget, dovne mennesker har fundet på ;-)

20130428_061742

God søndag til dig.

14 kommentarer:

 1. Det er så sejt, at du er blevet løber.. :-)
  God tur, går ud fra I skal ud og rulle på to hjul i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, det håber jeg, lige nu træner gemalen dog hund :-)

   Slet
 2. God tur - hvis vejret er lige så flot som her, bliver den smuk.
  Vi har ikke engang haft nattefrost ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, vi hører til de der udsatte steder, de altid taler om i vejrudsigten: der er udsigt til nattefrost på udsatte steder :-)

   Slet
 3. Det er skønt (og klogt) med søndagsfri.

  Her er der blå himmel og hvide skyer, men det er faktisk ret koldt. Så må der nydes inde fra stuen, - og det er også godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det er nemlig hundekoldt, hvis man ikke er i læ for vinden. Jeg har været på motorcykeltur og forsøger nu at få varmen :-)

   Slet
 4. Jeg har det lige sådan :-) jeg er også løber og løber bare, uden at funderer yderligere over det.
  Løb en pragtfuld tur i Åby skoven i morges og møder masser af dyreliv.

  Dejligt og en rigtig klog beslutning med "søndags fri", jeg er dog blevet lidt mere lukses menneske med alderen og vil rigtig gerne holde lidt mere en bare "søndags fri" :-) Håber du og Landmanden nyder dagen!

  Mange hilsener OddStyle

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tina, jeg har faktisk aldrig været i Aabyskoven, dejligt at den nu kan bruges til at løbe i. Vi holder også mere fri, men bemærkningen kom typisk, når jeg var træt af at vi aldrig fik landmanden med til familiekomsammen, når der var forår med de mange skæve helligdage ;-)

   Slet
 5. Hvor skønt, at du nu kan kalde dig en rigtig løber, kan godt forstå, du er glad. Her var meget tæt tåge i morges og også rim på græsset.
  Sjovt...jeg havde netop tænkt på det med at holde fri om søndagen. Fordi mange udearbejdende familier bruger søndagen på at købe ind og gøre rent. I gamle dage var søndagen jo beregnet til at besøge familien og spise søndagsmiddag med mormor, søskende eller onkler og tanter.
  God søndag aften til Jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Johanne, det der med at handle ind kan jeg godt finde på, men rengøring kommer aldrig til at ske ;-)Men du har ret, jeg ser også mange børnefamilier handle ind om søndagen.

   Slet
 6. På vej hjem fra Landsmøde mødte vi en flok MC'ere, som I kunne have været sammen med. Men der var ingen, som sad bagpå, så jeg stoppede med at kigge efter dig:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov jeg troede jeg havde svaret dig, Charlotte. Bliv du bare ved med at kigge, en skønne dag, så sidder jeg der :-)

   Slet
 7. Ja, du er løber, Lene, det kan vist ingen være i tvivl om, når man har læst dine fine løbeberetninger og ditto fotos nu i ret lang tid. Og når du heller ikke selv tænker over det, ja, så er det bare sådan.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Conny, det er så fedt at se det på skrift :-)I dag må jeg vente med løbeturen, skal til vejledning fra morgenstunden af.

   Slet