tirsdag, april 16, 2013

UNG ELLER GAMMEL

Det kan godt være, at jeg ser 10 år yngre ud, som min søde kollega mener, efter jeg er blevet klippet, men jeg føler mig ikke yngre. Tværtimod er jeg træt som et helt alderdomshjem. Men jeg elsker at være på arbejde, jeg elsker at have mange bolde i luften og få dem grebet og lagt i de rigtige kurve. Nu må andre sørge for boldene og kurvene, min sidste arbejdsdag før skole og ferie er slut. Jeg har dog selv pålagt mig en ekstra dag på fredag, fordi der er ting, jeg skal have styr på, så andre kan overtage, og det har ledelsen godtaget, så jeg får også løn for den dag ;-) Alder er et underligt begreb; til hverdag tænker jeg ikke over mine kollegers alder, vi er et team med mange forskellige kompetencer. Det er først, når vi snakker om andre ting, at alderen kommer på tale. Min yngste kollega er nyuddannet sygeplejerske; 22 år gammel, det er godt nok ung, og hun må være gået gennem uddannelsessystemet lige som politikerne ønsker.Jeg har nogle kolleger i tyverne, en del i trediverne, nogle få i 40erne, og så er der de garvede assistenter, chefen og så mig, der er i 50erne. Min andenyngste søster er 9 år yngre end mig, hun kan først gå på pension som 68årig, og hun spørger sig selv i disse dage, hvad hun skal beskæftige sig med de sidste år, for hun kan slet ikke se sig som efterskolelærer for unge teenager, når hun er over 60. Jeg derimod er slet ikke kommet til det stadie, hvor jeg tænker på efterløn og pension; der er jo lang tid til og jeg har så meget, jeg gerne vil være med til. Men jeg er glad for, at jeg ikke har hjemmeboende børn, for sådan en dag som i dag er det skønt at kunne smide sig på sofaen og slappe af, mens snakken går henover sofabordet med den anden gamle person i huset, som også ligger i en sofa.

Afslapningsstunden er over, der skal laves Hit med Suppen, inden landmanden og Istvan skal til træning. Det bliver mørkere og mørkere udenfor, regnen er vist nært forestående. Jeg skulle dog gerne nå en aftentur, trætheden gjorde, at de flødeboller, som stod bagerst i køleskabet, nu ikke eksisterer mere. Det var min tirsdag, hvordan er din tirsdag gået? Jeg håber, den har været god.

P1050592

12 kommentarer:

 1. Jeg vil også have sådan nogle søde, klog og skarpt-seende kolleger.. :-)

  Øv jeg har ingen flødeboller, men jeg har vist noget chokolade som trænger til at blive spist..

  Hav en god aften Lene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, sådanne kolleger er guld værd :-) Håber du fandt noget lækkert at spise, jeg fandt en film og kom aldrig ud og gå :-)

   Slet
 2. Sikke nogle søde kollegaer der fortæller sandheden.. Kom til at købe mig en is-cappochino i dag, vejret indbød til det.. :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, de er rigtig søde men måske ikke de mest sandfærdige ;-) Jeg fik sådan en lyst til en is, da jeg tog fra arbejde :-)

   Slet
 3. Hehe, jeg har tre slags kolleger: de søde, der mener, at jeg må have vundet i lotto, fordi jeg er for ung til at kunne gå på efterløn, og de mindre søde, der siger, at ja, nu hvor jeg kan få 'bonusen' for at vente til 62 år, er det da en rigtig god ide at stoppe. Og så den ene, jeg ikke har talt med siden, som sagde, at han jo desværre skulle regne med at arbejde to år mere end mig; nemlig til han bliver 67! ;-)
  Så får man lyst til flødeboller ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, hold du dig til de søde kolleger, de andre er ikke noget værd ;-) Og den sidste skulle skamme sig, han skal i hvert fald ikke have flødeboller, når du stopper :-)

   Slet
 4. Tak - jo en dejlig dag! Har bl.a. været sammen med William, da han stadig er lidt syg. Og med de to kollegaer fra den lokale sognekirke. Smukke blomster, du har lagt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte, de stammer fra min fars have :-) Og du har nået rigtig meget kan jeg læse hos dig :-)

   Slet
 5. På min arbejdsplads er vi bare 3 og vi er alle i 40'erne. Så jeg går ud fra, at vi skal lukke firmaet sammen om mange år :-) Jeg får lyst til flødeboller, men jeg har heldigvis ikke nogen. Man kan da kun nyde en tirsdag som i går, hvor vi rigtig fik foråret at mærke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, din chef må hellere fremtidssikre virksomheden :-)

   Slet
 6. ja, det er lidt underligt når mange af arbejdskollegaerne bliver yngre end en selv - kender det godt. Og energien efter en arbejdsdag og et par huslige gøremål er ved at være sluppet op....for der var da såå meget andet man også gerne lige ville have lavet!
  Herligt forårsbillede :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nola, men så man lave det på fridagene :-)

   Slet