fredag, oktober 11, 2013

MORGENRUTINER

De skifter afhængig af årstiden og af arbejdstiden. I dag er starten på min arbejdsweekend, den består normalt af aftenvagter, og derfor har jeg hele formiddagen til at blive klar. Der var endnu mørkt, da jeg stod op klokken halv syv, 1½ time senere end hvis jeg skulle i dagvagt. Mad til landmand og eftermiddagsmad til hele holdet behøver ikke at være færdige fra morgenstunden, så jeg bagerboller. Jeg har ventet på, at lyset skulle bryde frem, så jeg kunne se æbletræet og plukke æbler til en bradepandekage. Nu er kagen sat i ovnen, bollerne står og damper af på bageristen. Jeg hygger mig med nye rutiner, jeg surfer rundt på aviser og tv-stationers netnyheder og får et overblik over, hvad der sker rundt omkring mig. Endnu er jeg ikke nået til blogverdenen, men det kommer. Jeg har spist morgenmad, mens jeg surfer, det er gammel rutine, og det sker, uanset om jeg har fri, er i dagvagt eller har aftenvagt. Eneste undtagelse er søndag og i de par ugers ferie, jeg har sammen med landmanden, hvor jeg spiser morgenmad sammen med landmanden. Morgenmaden er også det samme hver dag undtagen i de kolde vintermorgener, da nyder jeg havregrød.

Begge vores voksne børn kommer hjem i løbet af de næste dage, datteren vil hellere skrive bachelorprojekt herover, og sønnen benytter efterårsferien til afslapning på landet. Så forhåbentlig kan vi hele familien sammen med medarbejderholdet fejre, at kartoflerne er i hus midt i næste uge, og det gøres som vanligt med højt belagt smørrebrød. Min ferie starter først om en uge, men jeg har fri mandag og tirsdag, så de skal nydes sammen med de unge mennesker.

Mens jeg har bagt, spist morgenmad, surfet på nettet og skrevet indlæg, er morgenen gået og formiddagen banker på. Jeg skal til frisør, der skal handles ind og trænes. God fredag til dig.

20130827_202309 (2)

12 kommentarer:

 1. Så holder den med kartoffelferien, selv om I startede længe inden den.
  Vi kunne passende omdøbe den til kartoffelfærdigferie :-)
  Dejligt for jer at få ungerne hjem - jeg glæder mig også til at se alle englænderne i uge 44.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det bliver godt at få besøg både her og hos dig :-) De første mange år blev vi færdige i efterårsferien eller ugen efter. Vores børn holdt ofte ferie hos mine forældre, for da arbejdede jeg jo med i kartoflerne. Så kartoffelfærdigferie er et godt navn :-)

   Slet
 2. Sikke nogle dejlige morgner, du har - og hvor er du aktiv med bagning af både boller og bradepandekage så tidligt på dagen.

  Dejligt billede med solen præcis, hvor den skal stå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, og så har jeg dage, hvor jeg er totalt inaktiv :-) Og jeg har lige opdaget, at det er altså en solnedgang ;-)

   Slet
 3. Dejlige planer for næste uge med at have ungerne i krammeafstand.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, dejligt, selv om sønnen lige har skrevet at det kun bliver et kort smut, ingen efterårsferie til ham , der skal skrives opgave ;-)

   Slet
 4. Jeg er imponert over ditt morgentempo. Selv våkner jeg ofte med en slags morgendepresjon. Det er så tungt å stå opp, og jeg vil helst ikke. Tre kvarter senere har jeg dusjet, spist frokost og sitter på jobben og drikker kaffe med gode kolleger. Da er depresjonen blåst vekk og jeg føler meg glad og energisk. Men først da. Det er slags meget light versjon av bipolaritet, tenker jeg. :-)

  Ha en riktig god helg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Hege, til gengæld går jeg vist ned i tempo efter et par timer, i hvert fald på fridage, hvor du så får masser fra hånden :-)

   Slet
 5. Kære Lene.
  Det er dejligt med nogen morgenrutiner der skifter :-) I en børnefamilie er der kun skiftet ud i morgenrutinerne i weekenderne og i ferierne.
  Selv er vi lige gået ind i en ferie uge. Børne har ferie hele uge 42, og jeg har ferie til og med onsdag.
  Vi drager imorgen afsted på ferie sammen med hele min svigerfamilie. Mandens forældre, søskende, deres ægtefæller og børn - 18 ialt. Vi nyder disse ture, med 10 børn i alderen 11½ - 3 år :-)
  Skønt for jer at de unge mennesker kan komme hjem, og i sammen skal nyde at jeres høst er i hus. Det er altid en dejlig dag når man kan fejre at høsten er hjemme, og de små eller store udfordringer der har været undervejs er løst.
  God weekend til jer.
  Kærlig Hilsen Betina.

  ps. vi fik en borger meldt hjem til weekenden, med lav arosal (er et mon stavet rigtig...? ) og takket være dit blogindlæg behøvede jeg ikke slå op hvad det betød - tak!

  pps. Jeg har for øvrigt en lille artikel i Sygeplejersken nr. 11. Den handler om stuegang på plejecentre. Kunne måske være interessant for dig at læse :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Betina, rigtig god ferie. Det lyder hyggeligt (og larmende? :-) med sådan en ferie med så mange børn. Jeg skal helt sikkert have læst den artikel og det var da sjovt at du netop fik en borger med lav arousal :-)

   Slet
 6. Sukk Lene, bildet fra omådet der du bor tar pusten fra meg. Måtte det vare ved, også i uken barna dine kommer hjem. Nyt fridagene dine med dem.
  Godt å lese om pappa´n din i innlegget undet her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elisabeth, og selv gråvejr i oktober som i dag er også hyggeligt :-)

   Slet