søndag, oktober 20, 2013

MORGENTRÆNING

Jeg vågner af mig selv, inden mobilen ringer. Det er mørkt og vådt udenfor, egentlig skulle solen være på vej op, men skyernes massive lag forhindrer lyset i at trænge frem. Mens jeg spiser en banan og drikker et glas vand, svarer jeg på kommentarer til mine blogindlæg. På vejen op til træningscenteret skråler jeg løs sammen med Oslo Gospelchoir, jeg kan mærke, at energien er på vej tilbage. Jerntabletterne har gjort deres job, mit ferritinniveau må være normalt nu.

P1070296

Uden for træningscenteret holder kun få biler, indenfor er der varmt og musikken spiller, som den plejer, mens gong-gongtonen hvert 45. sekund signalerer skift af maskine. Jeg logger mig ind på computeren og bliver budt velkommen. Trøjen hænger jeg på knagen, og jeg træder op på crosstraineren. Den er mit opvarmningsredskab, fem minutter her og jeg er klar til de mange maskiner. Min hjerne tømmes fuldstændig for andre tanker end fokus på kroppens stilling. Jeg hører end ikke de enkelte musikstykker, kun gong-gongen er min vejleder. Når man som jeg arbejder på et apopleksiafsnit, hvor der er fokus på at hjælpe mennesker tilbage til et normalt bevægemønster, får man efterhånden viden om og øje for kroppens forskellige dele og deres indbyrdes relation. Mens jeg træner muskelgrupper, fokuserer jeg på ryggens og mavens position, jeg er tilbøjelig til at ville lade dem gøre arbejdet i stedet for andre muskelgrupper. Jeg nyder denne træningsform, for jeg er ikke sådan en, der bare kan blive ved at træne, så det, at der hele tiden skiftes til nye maskiner og nye træningsformer gør, at jeg ikke kører træt i det. Efter 24 minutter rundt i den gode cirkel, som LOOP kalder cirklen af maskiner, er jeg klar til at køre hjem. Jeg snupper dog lige 5 minutter med hulahopringen og får pulsen lidt ned, og sveden begynder at bryde frem.

P1070298

Hjemme dækker jeg bord, koger æg, luner hjemmebagte boller, finder rugbrød, ost, syltetøj og honning frem, mens jeg brygger te og tømmer opvaskemaskine. Jeg er klar til søndagen, nu vil jeg finde strikketøjet frem, datteren syntes, jeg skulle fortsætte mit stribevalg. Jeg kan godt mærke, at det med farvesammensætning gør mig usikker, men jeg skal tro på mig selv, siger min kloge datter, så det gør jeg ;-) God søndag til dig.

P1070301

10 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig morgenstund. Her i huset vågnede jeg også til kaffe og morgenmad. Min mor har nemlig passet vores poder igår, så hun stod op med yngste fyren og lavede kaffe til andre. Sikken luksus - og sikke en luksus at kunne nyde morgenmaden sammen med sin mor :-)
  Jeg må indrømme at det er det jeg nyder mest, når hun har passet ungerne - den rolige morgenstund hvor der er tid til at få talt sammen :-)
  Fortsat god søndag til jer. Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Betina, jeg kan godt forstå du nyder stunderne sammen med din mor, dejlig start på søndagen :-)

   Slet
 2. Det mest imponerende er, hvis du bliver ved med at kunne holde fitnesscentret ud! Jeg synes det er så vældig sjovt i starten. I starten ... så bliver det rutine og kedeligt og svært at tage sig sammen.
  Lyseslukkeren Ellen, kaldte de hende ;-) - en af mine undskyldninger er altså også, at jeg simpelthen ikke kan klare det, de spiller meget højt hele tiden. Jeg vil helst ikke kalde det musik ...
  Men god søndag til dig også - det lyder, som om resten af dagen står i hyggens tegn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, musikken er faktisk ikke høj, der hersker en ro i rummet, så jeg tror ikke jeg bliver træt af det, jeg er jo over det i løbet af en halv time :-)

   Slet
 3. Sikke en dejlig morgen du har haft. Det lyder meditativt at deltage i LOOP træning. Skønne fotos fra en stille morgen i Vildmosen, forestiller jeg mig.


  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karin, jeg tænkte faktisk på ordet meditativt, for jeg kobler helt af fra andre tanker og er blot i nuet :-) Ja billederne er hjemme fra på sådan en våd og blæsende oktoberdag

   Slet
 4. Jeg er imponeret af din morgentræning. På det tidspunkt virker min krop dårligt. Det er dejligt, når man har fundet noget motion, der passer til ens temperament. Fortsat god søndag til dig.
  Vi skal til Nørrebro til yngstens fejring af de 23 år sammen med 15 fra den udvidede familie (= ud til hendes fætre/kusiner og deres børn).

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Conny, det passer fint for mig, mere end løbeture om morgenen. God søndag til jer, så er I jo lige i nærheden af min datter, god fødselsdag til din datter :-)

   Slet
 5. Sikke en dejlig søndag-morgen-start.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, en perfekt start på søndagen :-)

   Slet