søndag, maj 05, 2013

SØNDAGSVEJRET

skal der ikke lyde klager over. Jeg nåede både at gå en tur herhjemme og en tur med min far i kørestolen. Det sidste fik pulsen op, for det var ikke lige ud ad vejen som herhjemme.

P1050807

På vejen hjem fra min far hørte jeg Har du hørt på P4. Det annonceres som hit på hit, blot med klassisk musik. I dag var det mest Mozart, men også Haydn og Schubert kom på banen i den time, programmet varede. Det var ren afslapning og nydelse, og så er det, jeg spørger mig selv, hvorfor hører jeg ikke klassisk musik i hverdagen? Det kan i den grad få skulderne ned og give ro til tanker, i hvert fald det musikvalg, der var i dag.

P1050814

Hos min far fik vi spist lækker frugttærte, vi gentog succesen fra sidste gang, denne gang med en jordbærtærte. Men vi fik også spillet musik sammen, denne gang mundharmonika og guitar, og sunget sammen, min far har den smukkeste klareste stemme endnu, her er der ingen falske toner. Til sidst sluttede vi af med en dans, benene skal noget motion. Min far sidder meget i kørestol, dels fordi han er meget svingende i sin gangfunktion, dels fordi han der kan have et bælte på, som forhindrer ham i at rejse sig og gå uden ledsager. Vi skal ikke have flere ulykker.

P1050819

Mens jeg gik mine 5 km herhjemme, slog jeg to fluer med et smæk og snakkede med min søster i mobil. Vi blev begge enige om, at vi er dybt taknemlige for, at vores far har valgt musikken at gå ind i demenssygdommen med, andre bliver depressive eller aggressive, vi har musikken sammen. Og taknemlig for at vores forældre har givet os et lyst sind, som gør, at vi kan se det positive, også nu hvor min far ind imellem forsvinder ind i sin egen verden.

P1050821

De positive briller er også på opgaven, jeg har fundet en anden vej, men jeg er langt fra færdig med problembeskrivelsen. Og nu har jeg besluttet mig til, at om jeg så skal sidde op hele natten, så skal min vejleder have det på skrift i morgen, så hun kan vejlede mig i, om jeg er på rette vej til en problemformulering. Jeg har masser af te, frugt, vand og mandler, så det skal nok gå.

15 kommentarer:

 1. Det lyder som en rigtig skøn søndag. Hvor er det fantastisk med det skønne vejr. Rigtig god søndag aften :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Anette, det har været en dejlig dag :-)

   Slet
 2. Din far lyder som om han stadig har livsmod og -lyst; og det er fantastisk at han stadig kan nye musikken. Sikke en skøn søndag du gav ham.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, han er bare dejlig og han gav også mig en skøn søndag :-)

   Slet
 3. Flotte billeder med den høje himmel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Conny, jeg er forelsket i den himmel :-)

   Slet
 4. Jeg elsker at høre klassisk musik, for du har ret - det giver virkelig ro. Det skulle også være godt for intelligens og koncentration, så det kan dårligt være bedre... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mia, SÅ må jeg til at høre noget mere af det :-)

   Slet
 5. Min radio står altid på P1, og mellem kl 18 og kl 6 skifter den jo så til klassisk musik, da de deler kanal med P2 (sikke en idé!). På den måde bliver jeg "tvunget" til at lytte klassisk ind imellem og det er skønt. Men jeg ville nu gerne vælge selv....

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg hører nærmest aldrig P1, nok fordi jeg kun hører radio, når jeg kører bil, så der skal der musik til :-)

   Slet
 6. Husbonds radio står fast på p2. Selv hører jeg mest p1, men han er til klassisk musik dagen lang!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte og jeg kommer nærmest aldrig omkring de kanaler :-)

   Slet
 7. Hvis køer kan give mere mælk ved at lytte til Mozart, så kan disse skønne toner nok også gavne os mennesker :o)
  Jeg hører helst kun P1 og P2 - det første til at blive klog af; det andet til at nyde ... det er dog ikke al klassisk musik, jeg nyder, men det meste.
  Hvor er det godt, at din far ikke er blevet aggressiv, ja, men det må altså være svært at se og følge forværringen hos et elsket menneske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg hører kun radio i bilen, og da jeg kun har en halv time på arbejde, så er det ikke nok, synes jeg, til at komme ind i et program på P1. Og P2 kan jeg slet ikke finde i bilen mere ;-)

   Slet
  2. Ellen, vi er meget taknemlige for at vores far stadig er så elskelig trods demens. Han er bare så sød og dejlig, men jeg savner ind imellem min mor meget, det at have en ældre person at snakke med, men det kender du jo også til. Vi er blevet de ældre ;-)

   Slet