lørdag, maj 04, 2013

ARBEJDSDAG

Da jeg løb ind på gårdspladsen i morges, havde den ene medarbejder parkeret bilen og den anden stillet cyklen, de havde sat deres mad i køleskabet og var nu klar til endnu en dag på gården. Landmanden havde været i gang en halv times tid. Der er meget, der skal indhentes med den lange vinter, vi har haft i år. I dag bliver de vist færdig med at så korn, og de er i fuld sving med at forberede markerne på kartoffellægning. Der skal harves på langs og i krog, og har du ingen anelse om, hvad det betyder, kan du klikke her. Så vil du se, at jeg har ret. Vi er bagud, datoen på det indlæg siger d.17/4, vi var da færdig med at så korn. Dengang i 2007 havde vi selv grise, det har vi ikke mere (og det nyder jeg, meget). En anden landmanden lejer vores  stalde, der er stadig grise på vores anden gård, og det er også derfor vi stadig har gylle, der skal nedfældes.

Brød er taget op af fryseren, så der kan smøres madpakker til eftermiddagsmaden. Aftensmaden er også klar til at ryge i ovnen, jeg hoppede over det lave gærde og købte en bakke med mørbrad på champignonbund, som med lidt madlavningsfløde hældt over kan ryge i ovnen sammen med kartoffelbåde. Egentlig var det beregnet til i går, men der fik vi så alligevel ingen medarbejder til spisning, så vi tog rester.

Sådan set er der ingen undskyldning for at sætte mig ind på mit kontor. Jeg ved ikke, hvad der er sket, men jeg har mistet lysten til at skrive, ikke lysten til at tænke eller læse. Og i går aftes nåede jeg at tænke tanken, orker jeg overhovedet det her? Det minder mig faktisk lidt om,da jeg skulle føde sønnen. Fra jeg fik veer, til han er født, gik der 4 timer, så der var ikke tale om en lang fødsel, men alligevel sagde jeg midt under en ve, jeg gider ikke det her, hvortil jordemoderen sagde, så lad vær’. Det gjorde jeg så ikke, i stedet for fik vi en dejlig søn, som i slutningen af denne måned har fødselsdag (og hvor jeg dog kommer til at savne ham ved at tænke på det). Der er visse ting, man ikke blot kan stoppe, når først de er sat i gang. Jeg kunne da godt kaste håndklædet i ringen nu, men helt ærligt, DET gider jeg da slet ikke, så nu vil jeg prøve en anden indgangsvinkel. Mindmapmetoden skal tages i brug, for det, jeg har problemer med, er at problematisere. Jeg kan skrive side op og side ned om al den viden, jeg har. Fint nok, men hvorfor er det, at jeg synes, at det her kunne være et problem, som er relevant at dykke ned i? Jeg kunne selvfølgelig også prøve at skrive om det her, men nej jeg skal nok skåne dig, selv om det er jo min blog ;-)

20130504_061524

Må du få en dejlig lørdag, om det er en fridag eller arbejdsdag.

6 kommentarer:

 1. Livet på bondegården er fantastisk :-) og ja der må være meget at gå igang med efter så lang en vinter...!

  Kender godt følelsen "gider ikke mere", sådan kan jeg også have det nu jeg skriver Diplom eksamen, når det er allermest frustrerende, kan jeg være fristet til at smide "håndklædet i ringen", men jeg gør det aldrig...! Og der kommer altid noget lærerrigt og nogle gange noget fantastisk ud af det :-))

  Ligesom da du fik din søn... Skøn jordmor :-)
  "Mød det andet menneske, præcis hvor det er" og det må vi sige at hun gjorde...! Rigtig dejlig skrive/arbejds weekend og husk nu også at NYD det - kram fra OddStyle

  SvarSlet
  Svar
  1. Tina, der er rigtig meget, der skal ske nu.
   Og du har ret, jeg skal huske at nyde det, hvornår får jeg nogensinde lov til i 10 uger at fordybe mig :-)
   God vind med din eksamen i diplom :-)

   Slet
 2. Jeg synes, det er helt o.k. at købe halvfabrikatamad, og mørbrad lyder da ganske lækkert.
  Jeg håber, du får hul på opgaven, om det så bliver med Mind Map eller noget andet hårdt arbejde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Conny, hul har jeg fået, men om det er i den rigtige retning har jeg svært ved at bedømme :-)

   Slet