fredag, maj 31, 2013

DET FIK SVEDEN FREM

Det kan godt være, at der ikke er så varmt som i går, men en rask gåtur har efterladt mig sveddryppende. Jeg ligner desværre min far på det punkt, så om føje år går det nok helt galt. Min far kunne de sidste år hjemme i sit hus blive helt utilpas ved fysisk aktivitet, fordi han svedte så voldsomt efterfølgende.

P1060092

Istvan er krøbet i skyggen, døren til bryggerset står åben, så han kan gå ud og ind. Terrassedøren står også åben, frokosten skal nemlig nydes udenfor. På min gåtur blev jeg lige mindet om barndommens skræk, jeg er blevet bidt af hunde to gange som barn, så jeg hader, når store hunde kommer løbende ud fra en gårdsplads, vildt gøende.  I dag kan jeg arbejde med angsten, så jeg bestemt kan sige til hunden, gå ind! Og så fortsætter jeg med bankende hjerte og håber, hunden tror på min attitude. Det gjorde den heldigvis.

P1060095

Selv på en gåtur lige ud ad landevejen med det ene formål at få blæst hjernen godt igennem, er der noget kønt at se på. En forbipasserende nabo spurgte godt nok, hvad filmer du? Jeg filmede ikke, men tog billede af himlen, den har han garanteret slet ikke øje for, det er mere markens afgrøder, han kigger på (og naboernes). Og den gule plet på naboens mark skyldes formentlig stankelbenlarver, de kan ødelægge meget, hvis ikke de bliver stoppet. Men jeg så kun himlen og det grønne, da jeg tog billedet, og sådan er vores synsvinkel jo så forskellig.

P1060096

9 kommentarer:

 1. skønne billeder som får længslen om en dansk sommerdag frem :-)Heldigvis er din synsvinkel ret godt udviklet;-)
  Dejlig fredag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nola, min synsvinkel fejler ikke noget ;-) selv om landmanden ind imellem synes det, når jeg er kørt hen ad vejen uden at lægge mærker til marker :-)

   Slet
 2. Puha ja, nu er den rædselsfulde sommervarme over os. Jeg gør som Istvan.

  Jeg tænkte nok, at stankelben ikke er så uskadelige, som folk har forsøgt at bilde mig ind hele mit liv. Jeg kan simpelthen ikke have dem i nærheden. Et væsen, der er så frastødende (jeg sagde ikke "grimt" - der er forskel), kan ikke rumme noget godt ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha Rssmine, i dag kan jeg holde det ud, hvis jeg tager den med ro,og kun er i solen med pauser men over 23 grader, så skal jeg helst sidde i skyggen.
   Stankelben er absolut ikke kønne, men de gør mig ikke noget, derimod deres larver, de er grimme og ødelægger kornet :-)

   Slet
  2. Rasmine skulle der stå, undskyld, det må være varmen ;-)

   Slet
 3. Der var engang, hvor man ikke mente blåt og grønt kunne gå sammen - men som min far sagde: Det går nu fint i naturen!"

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, din far var en klog mand, man kunne heller ikke sætte rødt sammen med orange eller pink, men igen i naturen ser det jo forrygende flot ud :-)

   Slet
 4. Du holder øje med himlen og landmanden med jorden, sammen har I øje for det hele.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det er da det vi har :-)

   Slet