tirsdag, maj 07, 2013

IKKE BLOT EN BOG

Jeg havde nært glemt det – min læsegruppe – men heldigvis kom jeg i tanke om den, så jeg nåede både at læse kapitlerne og lave aftensmad og komme til tiden. Vi er snart ved vejs ende, vi er mødtes hele vinteren en gang om måneden og har til hver gang læst to kapitler, som vi har diskuteret. Bogen er en kristen bog, men en bog der har delt vandene i kristne kredse, kritikere har kaldt den new-age i forklædning eller Fandens værk, andre den bedste kristne bog næst efter Bibelen. Første gang jeg læste bogen, faldt jeg for den, jeg elskede det Gudssyn, den repræsenterer, og gennem vinterens diskussioner har bogen bredt sig ud. I og med Charlotte er præst, har jeg fået så meget med fra Bibelen, små kloge citater, som understøtter handlingen i bogen. Egentlig bestemmer jeg hver gang, at denne gang skal jeg ikke sige så meget, og så kommer jeg til det alligevel. Det er ikke, fordi jeg ikke må sige noget, jeg er blot en meget snakkende kvinde, så jeg vil gerne øve mig i at blot at være til og lytte. Jeg kan godt lytte, og jeg får også at vide, at jeg er god til det, men jeg vil gerne lære min hjerne at lade ord trænge ind og slå rod, uden at jeg skal kommentere på alt. I går aftes slog noget rod, og jeg tumler med det i dag, så jeg vil give mig tid til stunder med stilhed undervejs i min læsning af faglitteratur.

Hvis du er interesseret i bøger med en anden tilgang til den treenige Gud, så skulle du unde dig at læse bogen, den har en grum og smuk historie om en fortvivlet far, der bliver udsat for det værste, man som forældre kan komme ud for. Samtidig rummer bogen så meget håb om forsoning og tilgivelse, og så har bogen humor. Du kan læse en anmeldelse af bogen her, som siger alt det, jeg ikke kan finde ud af at skrive :-)

P1050816

8 kommentarer:

 1. Jeg har læst bogen for nogen tid siden, og morede mig meget over beskrivelserne af Gud, Jesus og Helligånden. Der er stor poesi i bogen og handlingen bringer stor trøst til den sørgende far.
  For mig er der for meget eventyr over den. Jeg kan høre det lyder underligt. For de bibelske fortællinger er jo eventyrlige, og dem holder jeg meget af. Men jeg tror, det ville være interessant at læse bogen sammen med andre, som du har gjort.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, det har helt klart hjulpet at læse den sammen med flere præster, for de kobler så fint også de mere fantasifulde beskrivelser sammen med Bibelen :-) Min datter, som ikke har kunnet finde sig til rette hverken i frikirken, som en stor del af min svigerfamilie tilhører, eller i folkekirken, følte sig så overvældet af bogen. Den gav svar på mange af de spørgsmål hun havde i forhold til den kristne tro.

   Slet
 2. Tak for linket til den fine anmeldelse, jeg har linket til facebook, for der er nok stadig mennesker, der ikke har læst bogen!
  Alt godt med de videre tanker!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte. Ja den anmeldelse synes jeg rammer fint meget af det, vi også har talt om :-)

   Slet
 3. Det var godt nok lige et par yderpunkter mht. holdningen til den bog :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, den har virkelig sat sindene i bevægelse :-) denne gang har jeg ikke linket til kritikerne, det har jeg gjort tidligere.

   Slet
 4. Din beskrivelse af bogen ligner jo meget anmelderens - han har bare brugt flere ord :-)
  Det må være skønt med en så aktiv og givende læsegruppe. Jeg kunne godt tænke mig at være en flue på væggen sådan en aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, tak :-) Det er meget givende, og du skulle være hjertelig velkommen.

   Slet