onsdag, maj 08, 2013

INDTIL FLERE GAVER

Naturen er gavmild lige nu. Der var ingen knopper i rønnetræerne i går morges, og så var de der pludselig i går aftes.  I dag på min aftenvandretur opdagede jeg, at der er kommet et grønt skær over træer og buske, det er et skønt syn.

P1050846

Og inde fra min skriveplads i dag kunne jeg se en blomst på moreltræet, og da jeg gik ud for at fotografere den, opdagede jeg en overraskelse – tænk min tidlige rododendronbusk er begyndt at blomstre. I morgen skal jeg have klippet en buket til vasen.

P1050849

P1050852

Og da jeg læste om kroppens fysiologiske reaktion på stress, jamen så fandt jeg endnu en gave. For igen - igen viser det sig, at det at gå sig en tur 30 minutter hver dag er en gave til os. Ens krop bliver mere modstandsdygtig overfor stressorer (de belastninger, der udløser en stressreaktion) og reagerer derfor ikke med en så kraftig stigning af blodtryk, hjertefrekvens og stresshormoner. En gåtur på 30 minutter om dagen kan efter nogen tid få et nedsat immunforsvar til at reagere positivt. Så hop i skoene og begynd at gå, det giver dig så meget igen.

P1050839 

P1050842

Og jeg kan mærke effekten af mine 5 km hver dag, som bliver skiftevis løbet eller gået. Selv om jeg har været frustreret over min skriveproces, så vælter det mig ikke, jeg sover godt om natten, jeg får ikke hjertebanken eller ondt i maven. Jeg har daglig hovedpine, men det skyldes mere, at fruen trænger til ny styrke i sine briller, så jeg må vist hellere finde tid til en synstest. Men hovedpinen forsvinder, så snart jeg kommer ud i frisk luft.

P1050844

God aften til dig og sov godt.

14 kommentarer:

 1. Foråret er skønt nu hvor det endelige kommer. Ligeså er daglige løbe og gåture, de gør også mig godt i hverdagens travlhed :-)
  Knus fra Betina.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Betina, hvor er det bare dejligt at høre fra dig. Håber alt er vel på gården og med dit arbejde. Knus Lene

   Slet
  2. Tak Lene.
   Sidder her og bliver helt glad indeni over vores lille ordveksling. Tænk at man syntes man "kender" hinanden igennem bloggen :-)
   Vi har det godt her hjemme på Skovhave, og arbejdet går også strygende. Kan læse at du igen er ved at skrive... Håber du har lidt fridage til at få set på skriveriet her i kristi himmelfart.
   knus Betina.

   Slet
  3. Betina, sådan havde jeg det også, da jeg læste din kommentar :-)Jeg er så heldig at jeg har helt fri fra arbejde mens jeg skriver, 10½ uge! Det er luksus.

   Slet
 2. Det er skønt at opdage disse små forårstegn og pludselig går det stærkt. Det hjælper helt sikkert også på motivationen.

  rigtig god kristi himmelfartsdag i morgen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Nola. Naturen omkring os understøtter motivation og livsglæde :-)

   Slet
 3. Morgen i maj når det grønnes.

  Ja, gåture er gode for mange ting. Måske skulle jeg starte den gode vane i dag?

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, majmorgener er så dejlige. Hvis du gør, giver du dig selv en rigtig god gave :-)

   Slet
 4. Naturen er livgivende.. Jeg elsker når alt begynder at grønnes og blomster springer ud.. Tror jeg skal i havecenter i dag, for at købe blomster til krukkerne.
  God Kristi Himmelfartsdag. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Inge, det er en skøn tid lige nu.
   Jeg fik to blomster i går, som skal i en krukke i dag. Derudover skal jeg skrive og skrive, men det er skønt at kunne variere dagen med smutture udenfor :-)God tur i havecenteret, du er nok ikke den eneste ;-)

   Slet
 5. Jeg er helt enig og naturen er i den grad en kæmpe gave, og så er den oveni købet gratis :-)
  Dejlige billeder og på med gå tur skoene og nyd en stille helligdag.
  Kram fra OddStyle

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tina, naturen er lige uden for døren, og jeg er dybt taknemlig for at jeg kan følge naturens gang uden at skulle køre langt :-) helligdagen nydes med at skrive og læse lidt,og løbeskoene blev luftet i morges. God helligdag til dig :-)

   Slet
 6. Godt, der er bevis for, at det hjælper at gå (og løbe). Det viser Chris MacDonald også i sin nye serie i TV, hvor han har gåture som noget af grundlaget for deltagernes motion.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, inaktivitet er næsten en lige så stor risikofaktor som rygning, så det er bare om at komme ud og gå :-)

   Slet