torsdag, november 13, 2008

STORK LANGEBEN

Jeg er så heldig at arbejde sammen med fysioterapeuter i min hverdag, så jeg diskuterede med dem, hvordan jeg kunne hjælpe det ankelled, som var ramt af slidgigt.

Her var ingen fine råd om alle mulige mærkelige maskiner til at stabilisere leddet.
"stå på et ben, mens du børster tænder"

Så jeg står på et ben, ikke mens jeg børster tænder, men når jeg føntørrer mit hår. Det går fint på det ben, som ikke er ramt,men det andet ben har jeg svært ved at holde balancen på, men jeg træner videre. Sådan et råd er da til at forholde sig til, det er nemt og let at føre ud i praksis.

Har du noget du udfører hver dag, som hjælper og styrker? Og kan du stå lige godt på et ben, om det er venstre eller højre?

15 kommentarer:

 1. Imens jeg arbejdede i en vin & tobak butik ( hvilket var ret sjovt, da jeg hverken ryger eller drikker ) havde jeg den dårlige vane, at når jeg stod bag kasse og kunderne ikke kunne se det, stod jeg på et et ben, hvor jeg så efter nogle minutter skiftede til det. Noget jeg stadigvæk gør, når jeg vaske op eller stryger tøj.

  Min Skat synes, det ser sjovt ud, men nu gør han det selv i ti minutter hver aften, for hans fys har sagt, at det vil hjælpe på hans balance.

  SvarSlet
 2. Altså den fys, som "næsten" klarede mit ankelled, foreslog at man brugte det er runde balancebræt, flere gange om dagen. Det styrker.

  SvarSlet
 3. Jeg står også på et ben (når jeg vasker op, laver mad, børster tænder osv.), men det er mest for at holde træningen ved lige mht. svimmelheden tidligere på året.

  Den viser stadig tænder en sjælden gang og det er så ubehageligt, at jeg slet ikke tør lade være med at lege stork lidt endnu.

  Men tosset ser det sikkert ud ;-)

  PS. du kan øge træningen langsomt fra at stå på et ben, til også at stå på tæer (på det ene ben). Evt. vippe op og ned fra tå til flad fod. Alternativt kan du starte med at stå på tæer med begge ben på jorden samtidig.

  SvarSlet
 4. Min Skat bruger også sit vippebræt, men han har fået at vide, at det er en god ide at træne på mere en måde.

  SvarSlet
 5. Jeg forsøger at huske at lave knibeøvelser :-D
  Og så veksler jeg mellem at stå og sidde ved mit hæve-/sænkebord på jobbet.

  Jeg er ved at lægge i ovnen til endnu en omgang daglige øvelser som gerne skulle styrke mit syn - lige nu støver jeg gennem bøger og hjemmesider for at finde nogle gode nogle af slagsen.

  SvarSlet
 6. Jeg tror, Lene, at de fleste af os har ét ben, der er stærkere end det andet - lige som at vi bruger den ene hånd mest. Øvelser er godt ved slidgigt, men jeg laver ikke egentlige øvelser selv ud over at gå eller cykle hver dag og løbe indimellem :-)

  SvarSlet
 7. Det råd burde jeg nok følge, da jeg får ondt i ankekledene når jeg går ture.

  SvarSlet
 8. Det med storkeøvelserne har jeg prøvet efter at have overrevne ledbånd i begge ankler - på forskellige tidspunkter dog! Det var en del af genoptræningen sammen med det runde brædt med kuglen.

  Men det er absolut en god øvelse, som jeg fortsætter med indimellem for at holde leddene i form og styrke dem så jeg ikke får flere ulykker.

  Knibeøvelser laver jeg nogle gange i sporvognen - fra et stop til det næste... dejligt hådngribeligt ;-)

  SvarSlet
 9. Jeg er nok ikke så god til at få det gjort, men det der brædt med den runde kugle, det virker også, når man står på et ben - det er bare lidt svært til at starte med :)

  SvarSlet
 10. Lotten, prøv at læse i Nettos blad Kiwi omkring tips til at træne synet. Der var vist også henvisning til en nyudkommet bog.

  SvarSlet
 11. Tine, jeg må da udvide mine øvelser til andre gøremål :-)

  Sister, jeg har også det balancebræt, men jeg får det ikke brugt,men måske skulle det ligge ude i badeværelset :-)

  Anita, du er sej hvis du kan føntørre hår mens du står på tæer på kun et ben :-)

  Åh ja Lotte de knibeøvelser, min dårlige samvittighed :-)

  Madame, det tror jeg du har ret i, men nu skal mit venstre ben trænes op :-)

  Conny, jeg tror det er en god øvelse, men ikke hvis du falder ;-)

  Nille, min slidgigt stammer også fra en operation af overreven ledbånd i anklen som 18 årig ;-) måske skulel jeg have gjort det dengang :-)

  Pernille, wow, kan du stå på et ben på et balancebræt?

  Karin, tak for tippet :-)

  SvarSlet
 12. Ja - men ikke så længe ad gangen :)

  SvarSlet
 13. Penille, bare det at du kan :-)

  SvarSlet
 14. Nej Lene - det skal være ved tv'et - her bruger jeg det, det få minutter/timer :D jeg ser på det.

  SvarSlet
 15. Sister, selvfølgelig :-)

  SvarSlet